dilluns, 6 de maig del 2013

HÔTEL DE VILLE D’OLESA DE MONTSERRAT

Del local que aixopluga l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, ‘Hôtel de Ville’ en la terminologia dels nostres veïns/botxins del Nord, en trobava la següent descripció Técnica :

Edifici de planta quadrada, amb planta baixa més dues plantes pis i àtic. Només una de les façanes conserva la seva estructura originària, ja que en les altres s'hi afegiren posteriorment unes galeries o porxos on hi havia més habitacions de l'hotel. La façana principal, sense galeries, té una composició simètrica uniformada per tres eixos de balcons, emmarcats amb ornaments de terra cuita d'estil neoclàssic i per pilastres adossades. La façana està recoberta amb encoixinat de falsa pedra i és coronada amb un fris decorat amb esgrafiats de tema vegetal i per una cornisa sustentada amb mènsules. A les façanes laterals les galeries estan emmarcades amb obertures d'arc de mig punt i les baranes balustrades que tenia han estat substituïdes per tancaments de vidre o baranes modernes.



Sabem la data en que s’inaugurava, el 31 de maig de 1899, i les dades del promotor Joaquim Casals Gori, no dissortadament del mestre d’obres i/o arquitecte, fent bon aquí també, allò de ‘ a casa del ferrer, ganivet de fusta ‘.

l'any 1905, a les dependències de l'hotel, s'establia el primer cinema d’Olesa.

Malgrat les reformes i ampliacions que s’hi feien l'any 1925 , uns anys més tard, el 1931, l’hotel va deixar de funcionar.

Jaume i Josepa Casals i Diomedes- fills de Joaquim Casals Gori - el van arrendar a Indústria Olesana S.A (el Molí).

L'any 1933 la casa consistorial es traslladava a l’ hotel.

L'any 1997 l'edifici va ser restaurat, les dependències interiors remodelades, i el Parc municipal ampliat.

Sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada