dilluns, 20 de maig del 2013

CASA DE L’ÀNGELA GUAL CANUDES A CARDEDEU

Eduard Maria Balcells i Buïgas (Barcelona, 22 de setembre de 1877 - 4 de novembre de 1965), l’any 1910-1911, rebia l’encàrrec de l’ Àngela Gual i Canudes – em fa gràcia aquest costum d’esmentar algú, com si tothom conegués la seva peripècia vital; agrairem ens en feu , si més no, una síntesis biogràfica a l’email coneixercatalunya@gmail.com – d’aixecar una casa d’estiueig a l’Avinguda del Rei en Jaume, 193 de Cardedeu.


Avui dilluns, festiu a Barcelona, els servidors culturals no estan actius; sovint faig servir l’expressió ‘ Generalitat de Barcelona’ , perquè també a Catalunya es va acabar imposant el model cefalòpodic, del que ens queixem – i amb raó – en relació al REINO DE ESPAÑA.

Reproduïa la més que minsa informació tècnica de :
http://www.museudecardedeu.cat/wp-content/uploads/modernisme_cardedeu.pdf

la tipologia de torre d’estiueig envoltada de jardí, destaca per la decoració de les façanes i, sobretot, la singular tribuna de la façana principal, amb coberta de mosaic i cresteria de ferro forjat.

Reitero aquí que no trobo cap explicació perquè Cardeu no disposi –encara- d’un Catàleg de Patrimoni consultable en línia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada