dimecres, 8 de maig del 2013

CAL BIÀ D’OLESA DE MONTSERRAT

Costa retratar la casa de número 2 del carrer Coscoll, a la que s’imposen unes desmesurades ¡carregues estètiques’ ; si atenem al fet que la darrera Colònia del REINO DE ESPAÑA, forma part del Continent Europeu.



La casa consta de planta baixa més dos pisos, amb terrassa a la part superior. La façana principal, que dóna a la plaça de les Fonts, té una composició simètrica però irregular, distribuïda en tres eixos verticals.

En destaca un finestral gòtic geminat, amb doble arc de mig punt lobulat i una fina columneta al centre, amb basament i capitell. Els brancals acaben amb una imposta amb una motllura senzilla, mentre que a les llindes s'hi observen sengles gravats amb creus encerclades en un quadrat i un rombe respectivament. Cal dir que la columna és una còpia de l'originària, que es va perdre. Al costat esquerra s'hi pot veure una rèplica moderna idèntica al finestral original. Altres elements que aporten rellevància a la façana són els dos portals: un de central fet amb dovelles i un de lateral fet amb maó i brancals de pedra.

Als pisos superiors hi ha tres balcons. La façana és arrebossada i compta amb un sòcol fet amb aplacat de pedra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada