diumenge, 5 de maig del 2013

EL MERCAT DEL ‘CAMP DE LA SANG’. SABADELL

Durant la II Guerra Carlina ( un eufemisme que amaga la crua realitat d’un genocidi i/o una Guerra Civil ), sota l’acusació de bandolerisme es van assassinar un elevat nombre de persones, pel fet d’estar qualificades com ‘desafectes’ . En aquests terrenys es duien a terme aquest tipus d'actes luctuosos.
http://boiadeportpelegri.blogspot.com.es/2011/03/el-camp-de-la-sang-de-sabadell.htm



Josep Renom i Costa (Sabadell, 22 de novembre de 1880- 11 de març de 1931 ) aleshores arquitecte municipal de la ciutat, va ser l’autor del projecte.



Es va començar a construir el 2 de maig del 1927 i a conseqüència dels endarreriment de l'obra, l’edifici es va acabar l'any 1930.

El primer ajornament de seixanta dies , va ser a causa de les pluges; el 14 de gener del 1929 el contractista exposa problemes de subministrament per part de la casa constructora de les armadures metàl•liques de la coberta, a causa del gran sobreconsum que se'n fa per les obres de l'Exposició Universal de Barcelona i l'obligatorietat que tots els materials emprats en obres públiques siguin de provinença espanyola, demana una pròrroga fins al 31 de juliol del 1929.

El Mercat Central – com se’l coneixia – està lligat als records d’infantessa de moltes persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada