dilluns, 1 de març del 2021

MOLÍ DE LA SELVA. LA MASÓ. EL CAMP SOBIRÀ DE TARRAGONA

 

El Raul Pastó Ceballos publica  fotografies del molí de la Selva, al terme de la Masó, a la comarca del Camp sobirà de Tarragona.


 



Entre els diversos molins de la casa del Rourell documentats en època templera, a la Masó es conserva aquest "Molí de la Selva", situat a 500 metres del poble, a la riba dreta del Francolí, tocant al pont de la Masó.

 

L'actual edifici, mig enderrocat, té l'aspecte d'un mas, que és el que efectivament va ser després d'una gran ampliació produïda en els segles XVII o XVIII .


 Als baixos, però, hi ha les construccions medievals del molí. Són dues sales de planta rectangular -una lleugerament més estreta- posades sobre el mateix eix, una després de l'altra. Ambdues van cobertes amb volta de canó apuntada. La primera està construïda amb formigó de calç mitjançant encofrats, tant els murs com la volta. En canvi, la segona té tres arcs transversals situats a la distància d'un metre l'un de l'altre, obrats amb dovelles ben tallades de mig metre de gruix. Els intervals dels arcs foren posteriorment reomplerts amb formigó seguint l'intradós, però sembla que originàriament estaven coberts amb lloses de pedra, com al molí de la Cadena de Vallfogona.


Tarragona manté el lideratge – almenys en l’àmbit català – pel que fa al menysteniment  del Patrimoni històric.


La Comunidad Autónoma de Madrid, manté el lideratge tant al REINO DE ESPAÑA, com a nivell mundial de víctimes per la Covid,19

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210228_cam_covid19.pdf


La inefable Isabel Natividad Díaz Ayuso (Madrid, 17 de octubre de 1978) decidia fer tres dies de dol oficial pel traspàs de l’Elizabeth Alexandra Mary Windsor;  (Londres , 21 d'abril de 1926 - Castell de Balmoral , 8 de setembre de 2022 ).  Sembla que honorar els morts de casa, no dona redits electorals, oi?

https://elpais.com/espana/madrid/2022-09-09/ayuso-declara-tres-dias-de-luto-oficial-en-madrid-por-la-muerte-de-isabel-ii.html


Ni en un, ni en altre cas, podem felicitar a les administracions responsables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada