dimecres, 10 de març del 2021

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE COBORRIU ADVOCADA A SANT SERNI . BELLVER. LA CERDANYA JUSSANA.

 El Santiago Cordonet, publica una fotografía de Sant Serní de Coborriu de Bellver (març 2021)





Patrimoni Gencat explica de  Sant Serni de Coborriu es troba prop de Santa Maria de Talló, a l'entrada de la Vall d'Ingla, voltada d'arbres.


És una construcció d'una sola nau i absis semicircular amb dues finestres de doble esqueixada i decoració d'un fris format per cartel·les motllurades.


La nau es coberta amb volta apuntada i enllaça amb l'absis de volta de quart d'esfera per un arc triomfal. Tot l'aparell exterior és de carreus força regulars.


En època barroca (1686) s'hi afegí una capella de planta quadrada al costat de migdia, on també hi ha la porta d'accés d'arc de mig punt adovellat que té en un dels muntants el relleu de la figura d'un orant.




 Al mur de ponent s'alça el campanar d'espadanya de dues obertures.


L'església fou consagrada el 1137 pels bisbes Berenguer d'Urgell i Udalgar d'Elna.


En el mateix document consta la dotació realitzada nou anys més tard per Bernat Sanç, bisbe d'Urgell.


La Rosa Maria Asensi i Estruch , el  Maties Delcor Alexis (Palau de Cerdanya, 1919 — Montpeller, 20 d'agost del 1992) i l’ Enric Ventosa i Serra, amplíen la información relativa a l’esglesia parroquial de  Coborriu a : https://www.enciclopedia.cat/ec-catrom-0709801.xml

 


Que Sant Serni  intercedeixi davant l’Altíssim perquè s’aturi aqueta sindèmia que s’acarnissa amb els més febles, i que ajudi al poble català en el camí vers la llibertat.


Déu us  guardi de  llengua castellana, justícia eclesiàstica i consciència de piteu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada