diumenge, 14 de març del 2021

EL PATRIMONI ESCAPÇAT DE MARTORELL. LA FIGURA FEMENINA DE LA FAÇANA DE L’ANTIGA CENTRAL ELÈCTRICA DEL CARRER REVALL,14.

 


El diccionari català diu a l’entrada escapçar;

Tallar o llevar el cap o extrem d’alguna cosa.

Decapitar.

 

La pregunta, sempre preguntant, oi?

 


Podria ser Hèstia (en grec antic στία, "la llar") era la deessa de la llar en la mitologia grega, d'ella en depenia la felicitat conjugal i l'harmonia de la família. Estengué la seva protecció sobre els altars, els palaus dels governants i, per analogia, sobre els estats entesos com la llar de cada poble.


D'ella, per tant, depenia l'harmonia i la felicitat dels habitants d'una ciutat. Amb el pas del temps àdhuc s'amplià la seva protecció a tot l'univers, assumint que un foc sagrat místic donava vida a tota la natura.


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2021/03/teniu-dades-de-lautor-de-ledifici-de.html


No espereu que ningú vingui a recuperar els vostres records, el que no feu vosaltres, quedarà per fer.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19;  confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.

 

Cuideu-vos molt, Madrid reconeixia 22.803. (T víctimes de la Covid.19

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210312_cam_covid19.pdf

 

Catalunya des de l’inici de la pandèmia 21.000

https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/

 

El "laissez faire, laissez passer" practicat des del nacionalsocialisme, ha situat el REINO DE ESPAÑA com a campió mundial indiscutible pel que fa al nombre de  víctimes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada