dimecres, 31 de març del 2021

IN MEMORIAM. SANT SERNI DE TAVÈRNOLES ABANS DE LA SEVA “ TRANSFORMACIÓ”. LES VALLS DE VALIRA. L’URGELL SOBIRÀ. LLEIDA, LA PROVINCIA “ ESPOLIADA”.

El Jordi Vila Juncá, sherpa emèrit dels Pirineus,  que exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades,  i que sense cap mena de dubte es mereix un doctorat “ sudoris causa “, o “ gaudium causa “,  i l’Antonio Mora Vergés establien una joint venture, el Jordi Vila Juncá aporta les imatges, i , l’Antonio Mora Vergés fa la recerca d’informació, i confegeix la publicació que es penjarà en un blog, i al ensems us esperonem a compartir-la  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?


En aquesta ocasió , recuperava una fotografía de l’Abadia benedictina de Sant Serni de Tavèrnoles situada al municipi de les Valls de Valira, l’Urgell sobirà, a uns 300 metres  al Nord  del cap de municipi, a la dreta de la Valira, a tres quilòmetres de la Seu d’Urgell, camí d’Andorra, anterior a la “ transformacio” entre els anys 1971-1974,   en el  més pur estil Walt Disney,  duta a terme per l’arquitecte    Francisco Pons-Sorolla y Arnau (Madrid en 17 de febrero de 1917-5 de marzo de 2011),  la “reconstrucció” va considerar qu  el monument adquiriria més relleu rebaixant amb màquines uns 3 metres les terres del voltant del temple.











A Catalunya en tenim força testimonis d’aquesta “dèria” de reinventar el romànic des de les administracions públiques.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2011/03/les-falses-romaniques-del-camil-pallas.html


Us deixem un parell d’enllaços :

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2021/01/sant-sernisadurni-de-tavernoles-les.html

https://www.enciclopedia.cat/ec-catrom-0611401.xml?fbclid=IwAR0SYLWLFxWNXTQfhmvEeIonwUBhmrlBKcT54fvIhPKTkKRcooqU8jGaCF0


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

Cuideu-vos molt, els que es comprometien a fer-ho , NO SON BONA GENT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada