diumenge, 3 d’abril del 2022

MAS PUJOLDAMUNT. BATET DE LA SERRA. OLOT

 

Havia demanat  “ urbi et orbe” fotografies del mas MAS PUJOLDAMUNT a Batet de la Serra

En trobava a :



http://webvella.olot.cat/FitxersWeb/28196/123%20B.pdf

A partir d’una construcció més antiga, orientada a migdia, de planta baixa i pis a dues aigües en una de les quals amb posterioritat s’addiciona una planta més, s’hi afegeix durant el segle  XIX un nou volum a la part de davant que acaba configurant la façana principal del conjunt edificat. Aquest cos afegit és de planta baixa i dos pisos cobert amb teula àrab amb aigües paral·leles al cos inicial.


Tot el conjunt està construït amb pedra autòctona vista. El conjunt resta abraçat lateralment per uns volums més baixos a dreta i esquerra.


Separada de la casa pairal, al costat de llevant, hi ha la cabanya de planta baixa i pis rehabilitada recentment. Els acabats són semblants als de l’edifici principal. Presideix el conjunt arquitectònic una era emmarcada amb un mur de pedra que acota el recinte.


 Tant els volums principals com la cabana es destinen a l’ús residencial.


L’Anna Maso Colldecarrera, em deixava un comentari a la publicació del  Mas Pujou;  l’any 1622, l’hereu Bernat Pujou (1588-1648), es va amb Magdalena Soler Colldecarrera, filla del Soler del Corb, i descendent, per part de mare de Colldecarrera, de Castellar de la Montanya.


Olot, la Garrotxa, tenen  - encara – un patrimoni valuosíssim que caldria documentar de forma rigorosa, i allà on sigui possible s’hauria de facilitar la seva visió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada