divendres, 8 d’abril del 2022

CAN TALET. SANT FELIU DE CODINES. EL VALLÈS ORIENTAL. PROJECTE DEL MESTRE D’OBRES ANTONI DE FACERIAS MARIMÓN.

 


http://latribunadelbergueda.blogspot.com/2017/12/que-en-sabeu-de-ledifici-de-can-talet.html


Trobava que el projecte de construcció de  Can Talet, al carrer      Agustí Santacruz, 1, de Sant Feliu de Codines, a la comarca  del Vallès Oriental s’atribueix al mestre d’obres , Antoni de Facerias Marimon (Barcelona - 29.12.1846 + Vilassar de Mar (Barcelona) - 30.11.1918 ), ens agradarà tenir-ne confirmació a l’email castellardiari@gmail.com

https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/sant-feliu-de-codines/tots/can-talet-francesc-comellas-roca-josefa-cots


Patrimoni Gencat en  diu ; Can Talet està situada en la zona d'eixample del casc antic, zona urbanísticament composada per edificis entre parets mitgeres. En el carrer-carretera principal de la vila on s'hi troben els edificis més representatius de finals del XIX i principis del XX.


Edifici entre parets mitgeres amb façana a dos carrers i la plaça, compost de planta baixa i dos pisos amb coberta plana limitada per una balustrada i frontó a la façana de la plaça coronant les façanes de composició simètrica amb elements formals representatius de l'arquitectura historicista. Constitueix una important fita visual dins el conjunt de la plaça.


L’Antoni de Facerias Marimon (Barcelona - 29.12.1846 + Vilassar de Mar (Barcelona) - 30.11.1918 ) va ser l’autor d’una extensíssima obra:

https://www.arquitecturamodernista.cat/autors/antoni-de-facerias-marimon


Ens agradaria rebre a l’email castellardiari@gmail.com una  fotografia, o imatge de l’ Antoni de Facerias Marimon (Barcelona - 29.12.1846 + Vilassar de Mar (Barcelona) - 30.11.1918 )

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada