divendres, 15 de maig del 2015

SANTUARI DE SANTA ANNA DE CLARET. SANTPEDOR

Retratava al Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç SAvall, 2 de maig de 1926 + Castellar del Vallès, 6 de maig de 2019 ) , davant la façana del Santuari de Santa Anna – Mare de Maria – al terme de Santpedor, a la comarca del Bages.La descripció ens diu ; església d'una sola nau amb capelles laterals, orientada a llevant i amb un ampli porxo obert a ponent amb la porta d'accés a l'església que és adossada a l'antiga església romànica de Santa Maria de Santpedor o de Claret. El presbiteri és rectangular i tanca la capella i sagristia. L'altar major acull la venerada imatge de Santa Anna de Claret (romànica) L'exterior és totalment envoltat de jardins i de masies que constituïen l'antic terme parroquial de l'església de Santa Maria de Claret, que està situada justament al darrera d’aquest santuari.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2016/02/goigs-santa-anna-santpedor-bages.html

Una i altra església estaven tancades el dia de la nostra visita.

El santuari de Santa Anna de Claret fou construït al segle XVIII, concretament entre els anys 1762-1769, i finançat probablement pels ‘ diners d’Amèrica’ .

Havíem  fet una troballa : 
https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/08/santa-anna-de-santpedor-bages.html

No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, autors d’aquest temple, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 

 Que Santa Anna i    Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada