dissabte, 23 de maig del 2015

L’OBLIDAT ESCORXADOR DELS HOSTALETS DE PIEROLA. L’ANOIA. CATALUNYA

Retratava l’edifici de l’escorxador dels Hostalets de Pierola, a la comarca de l’Anoia, la descripció tècnica ens diu ; edifici aïllat de planta rectangular, de concepció arquitectònica molt senzilla, amb un coronament on s'indica la data de construcció (MCMXXXIII) i la denominació "Escorxador Públic", tot plegat emmarcat amb una sèrie d'esgrafiats amb motius arquitectònics, vegetals i geomètrics. Té una sola planta i les obertures són quadrangulars. La seva configuració denota certa inspiració en els temples greco-romans clàssics.


L'any 1933, l'Ajuntament republicà va voler proporcionar als vilatans una millora de la sanitat animal en forma d'un espai adient en aquells anys per a dur a terme el sacrifici dels animals de casa per a l'alimentació. El seu funcionament es va prolongar fins als anys 90 del segle XX. Actualment l'edifici roman tancat i sense ús.

Sembla que l’autor era el mateix de la Torre Solanes, i de la quasi totalitat dels edificis de Catalunya ‘ desconegut’.

Constatar que des del dia 01.04.139 i en alguns llocs fins avui mateix, el feixisme s’ha preocupat per esborrar, emmascarar, o catalogar de forma incomplerta i/o errònia, qualsevol mostra del Patrimoni Cultural de Catalunya.

Si Catalunya i els catalans no s’espolsen la ‘inèrcia perniciosa’ que ens inoculaven els nostres botxins, més enllà de la fanfàrria electoral, està del tot clar que no hi ha cap possible sortida d’aquest marasme.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada