dimarts, 18 de març del 2014

TORRE DE LES DESTRES. AIGUAMÚRCIA. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava el que resta avui – encara - d'aquesta torre quadrada amb porta adovellada d'arc rebaixat i espitlleres, refeta en un moment molt posterior a la construcció original. Ha perdut dos dels seus costats. Fa 6 x 6 metres en planta i l'alçada actual és de 8 metres.


Es poden diferenciar dos tipus de fàbrica; el primer, d'un gruix de mur de 85 centímetres, amb carreus de pedra sense polir fins a una alçada de 60 centímetres en tot el perímetre i d'un metre i mig només a l'angle dret. El segon, a partir d'aquesta alçada, d'una fàbrica més polida i d'un gruix de mur de 60 centímetres.

Presenta un estat ruïnós; les restes dels forjats - que no han interessat a ningú - s'amunteguen a l'interior de la torre i la vegetació les ha cobert en una bona part.

Em cridava molt l’atenció la nota a la fitxa tècnica que diu ; Al LIBER ANTIQUITATUN de la Catedral de Barcelona, l'any 959 es fa constar la donació del Castell ‘anomenat també Castell de Freixes [ es dubtós que sigui aquest el lloc indicat , tota vegada que aquest arbre és una espècie molt exigent pel que fa a l’aigua i viu a marges de rius, peus de vessants, i fons de valls frescs, amb l’aigua freàtica pròxima a la superfície ] per edificar , i de la seva VILA ROTUNDA’.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada