dimecres, 12 de març del 2014

SANTA ANNA D’ALMUDÉFER. CASERES. LA TERRA ALTA. TARRAGONA. CATALUNYA

L’Armando Biendicho retratava la casa i ermita de Santa Anna d'Almudéfer, les restes superiors – visibles a la fotografia – em deia L’Armando , que foren les restes del Castell.

Així aquesta imatge de casa/capella és tot el que queda d’aquell edifici del segle XIV o XV, que fou església parroquial.


La descripció ens diu ; Es conserva la meitat posterior de l'església original i un parell d'arcs.

La part del davant ha estat aprofitada i refeta com a vivenda. El tros interior s'utilitza com a magatzem (de carreu vist). L'estructura original era d'una nau de tres trams separats per arcs apuntats més l'absis poligonal que té nervis que surten de la paret (mènsules) i es troben a la clau. D'un gòtic molt senzill. Els arcs són de menys alçada que el sostre, de volta apuntada al primer i únic tram conservat. La construcció original és de carreu, de façanes llises i dues petites obertures a l'absis. La coberta que resta és de lloses de pedra acabada per una cornisa motllurada. També hi ha una petita espadanya canviada del lloc original. Hi ha una fornícula amb una imatge de gran proporció de Santa Magdalena. També hi ha un altar de pedra abarrocat posteriorment. La clau que recull les nervadures té un escut que representa dos animals (cabres o burros).

El vent s’endu la nostra història, val a dir que uns per acció i els altres omissió, li posem fàcil, oi ?

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a ‘email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada