dimarts, 25 de març del 2014

AJUNTAMENT DE L’ORTA DE SANT JOAN. LA TERRA ‘NOBLE’. TARRAGONA. CATALUNYA

L’amic Sergi Campas Canalias m’enviava una fotografia de la façana de l’Ajuntament d'Orta de Sant Joan


El Joan Serra Saún coincidint en el temps, m’envia imatges i unes dades que expliquen la història d’aquest edifici renaixentista del segle XVI amb arcades de mig punt, que formen els porxos de la planta baixa, en conjunt amb la resta de les cases de la plaça, on que podeu observar que totes les columnes són diferents.


A la façana crida l’atenció un mural que representa a Ferran VII, en commemoració de les Corts de Cadis, que reprodueix el fresc, molt deteriorat, que hi ha al darrere que ja hi constava al diccionari Madoz del 1847. Al primer pis, dos grans finestrals i la part alta acaba en un seguit de finestres de mig punt, sota la cornisa de pedra molt sortida, a l'estil els edificis de Vall de Roures, Calaceit i Arnes, on hi ha el saló de plens, presidit per una obra monumental de l’artista nord-americà Matt Lamb (Chicago, Illinois 1932 + 18 de febrer 2012 ).

Els baixos de l’edifici estan oberts al públic, restaurats el 1995 havien servit de presó; a la part superior, trobem una exposició que explica l’evolució urbana d’Orta i els elements arquitectònics més notables. A la part inferior hi ha diferents troballes arqueològiques, entre les que destaca el paviment original de la sala, l’antic pou excavat a roca viva, una claveguera medieval de pedra .

Aquest espai també s’utilitza per fer exposicions temporals.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada