dilluns, 17 de març del 2014

EDIFICI DEL CARRER ENRIC BENET,2. VILA-RODONA- EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Llegia : L'edifici en el seu origen era un magatzem, propietat del Sr. Muñoz [ pensem que es refereix al Nicolás Muñoz i Martín, industrial i propietari ] ; en aquella època fins a Vila-rodona les persones tenien nom propi, i dos cognoms, el patern i el matern.

El magatzem va patir un incendi - no s’explica si fortuït i/o intencionat – però el propietari formava part de la Junta d’Acció Social Catòlica.

La crònica escrita ens diu ‘se'n va fer la reconstrucció al mateix temps que s'edificava l'altre celler, de Cèsar martinell’ ; això dona peu a sostenir l’autoria Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973), d’ambdós edificis. No hi ha altrament cap dada que ho desmenteixi.

http://www.vila-rodona.oasi.cat/ftp/normes_text_refos.pdf

La descripció tècnica ens diu ; edifici entre mitgeres, de planta rectangular i coberta a dues vessants. A l'interior presenta una gran nau amb encavallades de fusta. La façana que dóna al carrer Enric Benet té una organització simètrica. A la part inferior, centrada, s'obre la porta d'accés, d'arc compost convex i còncau. Damunt la porta hi ha una finestra triple que en repeteix el tipus d'arc i que serveix per a la il•luminació de l'interior. La façana es corona amb una motllura sinuosa que es trenca per emmarcar l'espai de les obertures i accentuar la verticalitat el conjunt. L'obra es troba arrebossada i pintada.


En l'actualitat es troba encara en ús, tot i que amb una funció secundària de magatzem, quan l'altra cooperativa es troba plena, raó per la qual els seus dipòsits s'han malmès. El procés d'elaboració del vi es fa a l'edifici que hi ha a l'entrada de la vila per la carretera.

La Cooperativa va cedir els terrenys que abans eren la part de producció per al Casal del Vila.

Els amics de Patrimoni gencat es feien un embolic, i penjaven la descripció d’un edifici amb la imatge de l’altre, si us plau feu-los-ho saber perquè el seu e.mail info@patmapa.gencat.cat dona error permanent, i això no es – encara – atribuïble a la ubicació de Catalunya a l’espai sideral.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada