dimarts, 18 de març del 2014

ESGLÉSIA DE SANT LLORENÇ DELS PARES SERVITES. VILA-RODONA. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava – intentant treure’n la millor imatge – l 'edifici de la que fou església de Sant Llorenç, del convent dels Dolors, del Pares Servites.

Situat als afores de vila-rodona, a l'antic camí que la comunicava amb Aiguamúrcia, és un edifici de planta basilical, molt ‘visible’, per les seves proporcions.

Del conjunt NOMÉS val la pena remarcar la composició de la façana, amb un porta, avui tapiada d'arc escarser i escut centrat, una obertura circular, també tapiada ,i a la part superior, i un acabament de línies sinuoses.


Tot l'edifici presenta modificacions quant a les obertures, practicades irregularment. El material emprat és la pedra vista

Llegia que el conjunt s'havia començat a construir l'any 1599, i que en diverses ocasions, els frares van haver de deixar l'edifici a causa d'esdeveniments bèl•lics.

L'any 1835 , com a conseqüència de la desgraciada desamortització que va comportar la pèrdua irremissible d’una bona part del Patrimoni Històric i/o Artístic, per tapar ‘ els forats ‘ de l’endèmica estultícia i corrupció de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, el convent fou definitivament abandonat, i va patir incendis i robatoris.

En els dies de la Primera Guerra Carlina – veritable Guerra Civil, més enllà d’aquest eufemisme qualificatiu - , el convent va ser enderrocat per fortificar Vila-rodona, l'església de Sant Llorenç fou conservada com a magatzem de vi.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada