diumenge, 23 de març del 2014

LA CASA MARCEl•LIÀ COQUILLAT LLOFRIU A SANT JUST DESVERN

Llegia que la casa s’havia dit Can Sagrera, almenys des de l’any 1709, i encara anteriorment havia estat nomenada Mas Sacalm, Mas Palau, Heretat de l’Oliveres del Pla, i Heretat d’en Massana.

La façana de l’edifici va ser restaurada l’any 1913 per l’arquitecte Marcel•lià Coquillat i Llofriu, (Elx novembre de 1865 - Busot, 28 de desembre de 1924 ) , i es van fer els esgrafiats i el coronament amb les boles de pedra i les volutes [no trobava cap dada de l’autor, ens agradarà rebre aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com ]
Marcel•lià Coquillat i Llofriu, la va convertir en un edifici de planta baixa i dos pisos passant a ser la seva residència.

El coronament central de la reforma de Coquillat, que donava caràcter barroc a l’edifici, es va transformar quan l’any 1982 es va restaurar la cornisa i es van fer nous els esgrafiats, tampoc en aquesta reforma trobava enlloc el nom de l’artista, ens agradarà rebre aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com .

El passeig de Can Sagrera, i moltes de les cases properes es van construir en els terrenys de la masia durant els anys 70.

el triomf de les tesis del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL, ‘complicar les coses senzilles’ , és una pèrdua cultural no únicament d’àmbit català, sinó que té un abast clarament universal.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada