dissabte, 15 de març del 2014

NOTRE-DAME DE LA PIÉTÉ. VIC. OSONA. CATALUNYA

El Manel Panedas retratava magistralment la façana principal (Sud), de l’església de la Pietat de Vic, a la comarca d’Osona, a la colònia del REINO DE ESPAÑA que els nadius i/o aborígens en diem Catalunya; reproduirem NOMÉS la descripció tècnica d’aquesta façana que segueix un eix vertical de simetria marcant l'alçada de la nau per dues pilastres a partir del nivell de la coberta. A través d'una escalinata de nou graons s'accedeix a la portalada resolta com si fos una escultura.


Flanquegen el portal dues parelles de columnes adossades al mur i assentades damunt un pedestal amb l'escut de la ciutat. Els capitells de les columnes són corintis amb un fris al damunt amb àngels i volutes esculpits.

Al damunt hi ha una fornícula, també amb les mateixes decoracions, que conté la imatge de la Pietat, la qual està molt deteriorada. Sobre el portal esculpit, hi ha un òcul amb vitralls geomètrics i decoracions al voltant. A les franges laterals s'hi distribueixen finestres. El capcer s'acaba amb volutes i pinacles triangulars a les parts laterals i un frontó triangular trencat a la part central. La façana presenta la inscripció:"ROMA"

Em pregunto però; calia el cotxe vermell al davant de l’edifici ?.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada