dilluns, 6 de febrer del 2012

DE DINS I DE FORA. LA ‘ DEMOCRÀCIA’ D’ESPANYA

L’any 1978 es votava un text constitucional;  des de fora s’ho miraven amb interès, però sense amagar la malfiança vers els que ‘pilotaven’ el govern.

La Regència  Franquista ho havia dit amb la boca plena,’ todo está, atado y bien atado’, i no va trigar gaire a veure’s com n’era de certa l’afirmació !. 

Desprès dels primers dies, setmanes i mesos, les forces politiques ‘democràtiques’ s’anaven  diluint en dos ‘estructures’ ; el PSOE que s’acabaria identificant amb el ‘ franquisme progressista ‘ – si això més enllà de l’enunciat és possible -, i AP, ara PP, que es reivindica com el ‘guàrdia de les essències’ de l’ancien régime.

Dia a dia, setmana a setmana, mes a mes, any rere any, manant uns, manant els altres, les ‘ retallades democràtiques’,  el ‘retorn a la caverna’ es feia evident.

La corrupció, el nepotisme aplicat no únicament als cercles més ‘íntims’, germans,nebots, amics, sinó en un àmbit ‘ètnic’, accelerava les conseqüències de la ‘crisis econòmica’ fins al límit.  

Calia passar de les ‘retallades democràtiques’, a les retallades econòmiques excepcionals’, i era el PSOE el que començava a aplicar-les de forma entusiasta.

 La fredorada d’aquest mes de febrer  a provocat un allau de morts  en alguns països del ‘Nord pobre’ – així ens ho diuen a tothora les televisions ‘oficials’ - , dins dels límits del Regne  d’Espanya, contràriament tot està controlat;  fins l’habitual quota de morts ‘ de gènere’.

Les principals capçaleres de premsa, les televisions, ràdios ,... de ‘fora’ , no expliquen la mateixa cantarella.

Us recomano un exercici bàsic d’higiene mental i democràtica - que amb l’ajuda dels traductors es fa de forma senzilla -  llegir-vos les editorials d’alguns diaris anglesos, francesos, nord-americans,...  almenys un cop al dia.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada