dimecres, 22 de gener del 2014

THE MYSTERIOUS ‘HOUSES GODÓ’ OF TEIÀ. EL MARESME

Retratava alguna de les cases dites ‘ Godó ’ al Passeig de la Riera i al carrer que es dedicava al Comte de Godó, no trobava cap dada ni del promotor, ni del mestre d’obres i/o arquitecte, i com Teià no compta amb un Catàleg de Patrimoni en línia, cal atribuir-les al cèlebre ‘ desconegut’ que aixecava la major part dels edificis de Catalunya.

Tampoc es fa esment de l’autor de la decoració que està realitzada fonamentalment a base d'esgrafiats policroms; apareixen realitzats en verd, rosa, lila i groc, formant motius florals i garlandes.

Al Maresme es donava un altíssim nivell de compliment de les instruccions per documentar el PATRIMONIO HISTÓRICO DE CATALUÑA, que s’enviava des del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL.

Teià tenia un cens de 1.208 ànimes a l’any 1900.

A darreries del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ) era de 1.528 veïns.

Superat el conflicte bèl•lic que es generava per la sedició dels feixistes contra el GOBIERNO DE LA II REPÚBLICA ESPAÑOLA, i com a conseqüència de la anihilació duta a terme per les tropes de Franco, l’any 1940 era de 1.426 ‘cristianos’.

A darreries del segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ) es superaven els 2.000 habitants.

La ‘Democraciola’ que ens portarà uns nivells d’estultícia i corrupció de les elits politiques, mai vistos, i provocarà un tsunami de la construcció , farà que es tanqui l’any 2013 amb un cens de 6.144 persones.


Es creïble que ningú recordi qui va ser el promotor d’aquestes cases a la segona dècada del segle XX ?


Algú s’empassa que es fessin amb ‘nocturnitat i alevosia – i per tant sense coneixement de l’Ajuntament ?.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com i vull pensar que també a ajuntament@teia.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada