dimarts, 7 de gener del 2014

LA CASA RICARDO GUARINO DEL MASNOU. MARESME. CATALUNYA

Enric Ferran Josep Lluís Sagnier i Villavecchia, marquès de Sagnier (Barcelona, 21 de març de 1858 – 1 de setembre de 1931), aixecava l’any 1906 aquest edifici per encàrrec de RICARDO GUARINO ( sense cognom matern, i del que no trobava lloc i data i naixement i traspàs , dades que sou pregats de fer-nos saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com )

La descripció tècnica ens diu ; edifici aïllat als quatre vents compost principalment per dos cossos rectangulars als que s'hi afegeixen elements complementaris. En el punt d'encreuament d'aquests dos cossos perpendiculars s'aixeca una torre més alta que la resta del conjunt. El coronament es fa amb cobertes de mansarda de pissarra.

Les obertures s'agrupen per nivells, a la planta baixa es tracta de grans arcades a mode de porxo interior, a la planta pis finestres d'arc rebaixat i a les golfes mansardes arquejades. L'acabament superficial dels paraments és un estucat llis a excepció de relleus en franges horitzontals en certs trams concrets com cantonades, torre i planta baixa. A l'interior destaca el menjador i la Capella-oratori de la Marededéu de la Mercè, de la que ens enviaven una fotografia datada el 3-III-1984, des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ).


A l'exterior destaca el jardí que envolta la finca, una terrassa semicircular amb barana de balustres, una bassa ornamental, l'entrada i la casa dels masovers.


La tanca ens fa difícil la tasca de retratar aquest edifici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada