divendres, 31 de gener del 2014

CASA JOAN MAGRIÑÀ SANROMÀ. VILANOVA I LA GELTRU. EL GARRAF.

Em cridava l’atenció l’edifici de números 114-116 , de la Rambla Principal, dedicat avui – si més no parcialment- a la hostaleria.

Llegia que l'any 1923, i per a destinar-la com a domicili de Joan Magriñà i Sanromà (Vilanova i la Geltrú, Garraf, 23 de desembre 1903 – Vilanova i la Geltrú , 11 de setembre 1995), es va sol•licitar a l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú , un permís d'obres per a la construcció de l'edifici, segons el projecte realitzat per l'arquitecte Josep María Miró Guibernau ( Vilanova i la Geltrú, 1889-1966)

Joan Magriñà i Sanromà, prestigiós ballarí i coreògraf català, molt vinculat al Gran Teatre del Liceu, del que en fou primer ballarí i coreògraf, des de 1937 fins a l’any 1977, quasi no va viure mai en aquesta casa, sinó que quan venia a Vilanova i la Geltrú, residia a la Masia Nova – on va lliurar l’animà al Senyor - residència del seu germà Isidre Magriñà i Sanromà, metge de professió.


Edifici de planta baixa i un pis, amb pati posterior. La complexitat de la construcció es reflecteix exteriorment en el coronament de l'edifici, que presenta elements a diferents nivells d'alçada i en l'organització de la façana en un doble pla, un format per un cos lateral que segueix la línia del carrer, coronat amb una cúpula d'escames de ceràmica, i l'altre més allunyat, on es troba la porta d'accés. El conjunt mostra un caràcter unitari que ve donat, fonamentalment, pel balcó que recorre els dos cossos, pel fet que totes les obertures, malgrat la diversitat de dimensions, tenen la mateixa forma i per la utilització dels elements decoratius (maó, ferro i ceràmica).
Us deixo un enllaç amb més dades :

http://www.hemerotecadigital.info/pdfs/DIV/2011/DIV110930014.pdf

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada