diumenge, 12 de gener del 2014

CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DEL CARME DE LA TORRE D’EN FRANCH. VIC. OSONA. CATALUNYA

La Dolors Costa Bartolí m’enviava una fotografia magnifica de la Capella de la Torre d’en Franch, advocada a la Marededéu del Carme, que fou edificada a l‘any 1928, segons la data esculpida en una pedra que es troba a l'extrem de ponent del carener, per Josep Maria Pericas i Morros (Vic, Província de Barcelona, 27 d'agost de 1881 - Barcelona, 1 d'abril de 1966).
https://www.vic.cat/viure-a-vic/urbanisme/planejament/pla-dordenacio-urbanistica-municipal-poum/documentacio-escrita/cataleg-de-bens-protegits/CATALEG-BENS-PROTEGITS_VOLUM-01_TEXT-REFOS_VIC.pdf


La descripció tècnica ens diu ; Edifici religiós. Capella de nau única orientada de llevant a ponent. A la capçalera hi ha l'absis precedit per un cimbori, la llanterna sobresurt del cos de l'edificació. La façana té el capcer escalonat i el portal és precedit per una grossa arcada que protegeix el portal, d'arc de mig punt; aquest cos és cobert a una sola vessant. A la part esquerra s'eleva un campanar de torre cilíndrica, a la part superior de la qual hi ha decoracions de serreta i s'hi obren badius. Als murs de la nau i l'absis s'hi obren finestres a la manera romànica. La part baixa dels murs del temple és de pedra picada de color blavós, la resta dels murs són arrebossats i pintats de groc. L'estat de conservació és bo.

Vic en matèria ‘monumental’ és un punt i apart a Catalunya.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada