dimarts, 7 de gener del 2014

ESCOLÀPIES LA IMMACULADA DEL MASNOU. MARESME. CATALUNYA

Retratava l’edifici escolar d'un sol volum de planta rectangular i proporcions cúbiques que es composa de planta baixa, tres pisos i terrat pla utilitzat com a zona recreativa per l'alumnat del col•legi. El pas a nivell es va construir l'any 1892.


Les façanes tenen una composició simètrica a partir de diversos eixos verticals ritmada a partir d'una seqüència repetitiva d'obertures d'arc de mig punt que es van fent més petites a mesura que es guanya un pis d'alçada. La porta d'accés d'arc de mig punt ubicada a la façana principal està centrada.


El parament de la façana és llis i sobri, només destaca el fris de decoracions mostrejades sota la cornisa.

No trobava cap dada de l’advocació de la Capella del Col•legi, i de la que des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa d Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya e Catalunya, em confirmaven que està dedicada a la Immaculada.

Ens agradarà tenir almenys una imatge d'aquesta Capella a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Tampoc del mestre d’obres, germà operari, i/o arquitecte autor del projecte d’aquest edifici que s’aixecava a l’any 1857 a instàncies de la Santa Mare, Paula Montal i Fornés de Sant Josep de Calassanç (Arenys de Mar, 1799 - Olesa de Montserrat, 1889), també ens agradarà saber-ho a l’email coneixercatalunya@gmail.com , com quasi la major part d’edificis de ‘qualitat’ pertany a l’època en que el Masnou, i fins el Maresme, semblaven destinats a ser el ‘jardí de l’edèn’.

Els filats dels mal dits ‘serveis públics’ és una paria – adaptada a la realitat actual - que se’ns imposava l’any 1714, i que consisteix en degradar – fins on sigui possible – el Patrimoni Històric de Catalunya, i alhora posar en risc al major nombre de persones que sigui possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada