dilluns, 13 de gener del 2014

ESCOLES PÚBLIQUES ‘ CARITAT SERINYANA RUBIÉS’ DE CADAQUÉS. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

Aprofitava l’entrada dels escolars per retratar la façana d’aquesta ‘Escola de Nenes’ que s’alçava l'any 1916, i que va ser projectada per l'arquitecte Antoni Farrés Aymerich ; es va poder construir gràcies a l’aportació econòmica de Frederic Rahola i Trèmols (Cadaqués, Alt Empordà 1858 - 1919), i a la donació d'un solar per part de Josep Francesch i Serinyana. El Padró d’habitants rondava les 1.500 ànimes.

De l'any 1929 es coneix un projecte de Josep Esteve Corredor per a Escola de Nens que no es va dur a terme.

Les Escoles Municipals, primer només de nenes, varen ser ampliades i remodelades pels arquitectes Maria Assumpció Alonso de Medina i Alberich , i Benet Cervera i Flotats, en els anys vuitanta. I de nou entre 2006-2007.

La descripció tècnica ens diu ; Edifici constituït per dos cossos simètrics i amb una torre central. Presenten planta baixa i coberta plana, i cinc finestres verticals agrupades formant un arc rebaixat. La torre central també té planta baixa i pis, repetint el motiu de les finestres dels cossos laterals. Al capdamunt hi corona una cornisa amb un escut esculpit.


A darreries de 2013 el nombre de veïns de dret era 2.938.

Els bancals que pugen fins dalt de la serralada i els marges de llicorella, son testimonis perpetus de la cruesa de la vida quotidiana que recollia el Josep Salvany i Blanch (Martorell, Baix Llobregat, 4 de desembre de 1866 - Barcelona, 28 de gener del 1929), en aquesta imatge de l’any 1912.


Sou pregats de fer les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya2gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada