dimecres, 22 de gener del 2014

EL PANTEÓ IGNACIO COLLELL ROCA DEL CEMENTIRI DEL MASNOU. EL MARESME

Entrava puntualment a les 15,00 del dimarts 21 de gener de 2014, tenia per endavant tres hores, i una munió d’obres d’art per admirar amb deteniment i fruïció.

Advertia que NOMÉS es fa servir la denominació panteó ‘monument funerari destinat a l'enterrament de diverses persones’, i enlloc la d’hipogeu ‘construcció funerària subterrània’; aniré fent servir una o altra, atenen a la tipologia de l’enterrament.


Retratava un panteó situat al costat dret de la porta del Cementiri del Masnou, que acull les restes mortals del mestre d’obres IGNACIO COLLELL ROCA, autor de l’edifici del Collegi de les Escoles Pies del carrer de Jaume I, 3.


A la part superior veia dos elements que criden l’atenció :

1. Les ‘eines’ que utilitzava en la seva activitat professional.

2. Les ‘flors’ que a manera de garlanda embelleixen la construcció, que malgrat el rovell, identifiquem com a margarides.

No hi ha cap dada de l’autor d’aquest panteó – que no s’esmenta - al Mapa de Patrimoni Cultural del Masnou, dut a terme per la DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE BARCELONA.

Ens agradarà tenir noticia de l’activitat d’aquest masnoví il•lustre, així com del lloc i data de naixement i traspàs, a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Les ‘flors’ em recordaven al mestre d’obres i desprès arquitecte Emili Sala Cortés, conegut com ‘l’arquitecte de les margarides’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada