Bonaventura Fontanills i Rosés disposava d'una gran fortuna, en part per l'herència de la seva germana.
No es va casar ni tenia altres familiars.
Va sufragar moltes obres del municipi del Masnou, com la Casa Benèfica , o la mateixa Capella del cementiri.
Va encarregar el projecte del seu hipogeu a Bonaventura Bassegoda i Amigó (Barcelona, 16 de maig de 1862 - 29 de novembre de 1940); la cripta de volta catalana està subjectada per columnes primes, i destinada a contenir un únic fèretre, ja que va sol•licitar a l'Ajuntament – i aquest va accedir-hi - a tancar-lo a perpetuïtat una vegada hi fos enterrat.
L'exterior és delimitat per una tanca de ferro forjat decorada amb motius florals. En primer terme, hi ha la llosa sepulcral amb una creu en relleu i, tot seguit, l'element central, la figura de Sant Bonaventura enaltida per un basament de línies suaus i decorat amb motius fitmòrfics, on es pot llegir la data d'execució i el nom del propietari.
Sant Bonaventura, obra de Pere Carbonell i Huguet (Sarrià, 1850 – Barcelona, 1927) és representat amb una ploma en una mà i a l'altra un llibre i amb la maqueta d'una catedral, ja que fou donant de la Seu d'Albano, de la qual va ser bisbe.
D'aquesta manera es fa un paral•lelisme amb la figura de Bonaventura Fontanills Rosés com a donant de la Capella del cementiri.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada