dijous, 23 de gener del 2014

LA QUASI CENTENÀRIA TORRE NOVA DE TEIÀ. EL MARESME

Francesc de Paula Nebot i Torrens (Barcelona, 1883 - 1965), és l’autor del projecte de l’edifici de números 139-141, del Passeig de la Riera, amb vistes al Castell Godó, i al Castell Vallin, obra dels anys 1920-25.

Advertia un ‘símbol’ a la façana que em fa pensar que sigui avui de titularitat pública; s’adverteixen de forma molt visible testimonis per comprovar si les esquerdes van a més.


La descripció técnica ens diu ; edifici de planta quadrada, pràcticament en forma de bloc cúbic, cobert per una teulada de quatre vessants. Està format per una planta baixa, un primer pis o planta noble i les golfes. Tots els elements utilitzats són purament neoclàssics: cornisa amb mènsules, balustrades a les finestres i balcons, angles arrodonits amb motllures, cornises al damunt de les finestres i una planta baixa amb finestres d'arc de mig punt, com si es tractés d'arcades. El pis inferior és decorat per un aplacament estriat, mentre que al pis noble i les golfes els murs són arrebossats. Garatge Situat dins el recinte de la finca. Presenta la façana dividida en tres part, un cos central més elevat i cobert per una teulada a dues vessants reflectida amb una sola vessant. El desnivell existent entre aquest cos central i els laterals queda tapat per un triangle decoratiu coronat amb un motiu ornamental. Per la part posterior de l'edifici, el lateral esquerre desapareix degut a les limitacions del terreny, de manera que interiorment presenta una porta escairada.

La composició i els elements ornamentals són de referència clàssica, en la línia estètica del Noucentisme.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada