dilluns, 13 de gener del 2014

LA MYSTÉRIEUSE MAISON COSTA DE CADAQUÉS. EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

Em sorprenia comprovar que també al Cadaqués de principis del segle XX, s’alçaven les cases amb’ nocturnitat i alevosia’; no apareix en la documentació ‘Oficial’ , la data en que es construïa Can Costa, ni cap dada del seu promotor , ni per descomptat del mestre d’obres i/o arquitecte responsable del projecte.
http://urbanisme.cadaques.cat/PEUCHC/planols/0-Parceles/doc/83.pdf

Can en llengua catalana implica respecte i alhora però, també distància i un tracte ‘formal’ en el millor dels casos.

La descripció tècnica ens diu; edifici de planta rectangular, construït en un terreny en pendent vers el mar, al sud del nucli urbà de la població de Cadaqués, a la cala del Llané petit, a primera línia de mar.


La coberta és plana i consta de planta baixa i pis, amb un cos avançat a la façana principal, construït amb posterioritat. A través d'unes escales exteriors s'accedeix a la porta principal, d'arc escarser i amb la dovella clau decorada. La façana principal es troba compartimentada per cinc eixos verticals, formats per pilastres bastides amb carreus ben desbastats amb el coronament emmerletat. Cada cos està coronat amb una cornisa motllurada de forma ovalada, amb decoració floral central. La resta d'obertures es corresponen amb grans finestrals rectangulars d'arc deprimit còncau, amb guardapols sustentats per mènsules. Cal destacar la torre-mirador de planta poligonal, amb el coronament profusament decorat amb motius vegetals i amb les obertures formades per ovals.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , i possiblement també els interessarà a l’email informacio@cadaques.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada