dissabte, 28 de maig del 2022

TERRASSOLA. L’EFECTE WALT DISNEY A SANTA MARIA D’OLÓ. EL MOIANÈS.



Ermessenda de Valrà, diría  que  l’església de Sant Feliuet de Terrassola , han despullat a un sant per a vestir-ne un altre, d’això en sabia força la MARIA LOURDES GARRIGA COMA ( 1933 + 2022 ) i el seu espòs Joan Raurell Ges.




http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/11/ermita-de-sant-feliuet-de-terrassola.html


Explicàvem a :

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/12/la-maledicci-dels-rocafort-dol.html

,..., suposant com a cert, el compromís del senyor de Rocafort d’aquell període i del prevere de Sant Feliu de Terrassola, en el sentit que la transacció mercantil, real o simulada, però en qualsevol cas efectiva pel que fa a la titularitat dominical de l’ermita de Sant Martí de Puig-ermengol que anirà a incrementar el patrimoni de Rocafort, pretenia salvaguardar justament aquesta església de la destrucció.

 

L’ermita és mantindrà en peus, fins i tot desprès de la guerra 1936-1939 en la que tants i tants edificis d’interès monumental desapareixeran ja per efectes de l’activitat bèl·lica, ja pel furor anticlerical.

 

El senyor de Rocafort, en la postguerra tindrà bones relacions amb els vencedors, i justament en aquesta circumstància, és explicable la destrucció absoluta de Sant Martí de Puig-ermengol, per incorporar algun dels seus elements arquitectònics a la decoració de l’antic Mas de Rocafort, convertit ja en Castell. La complicitat per omissió de les autoritats feixistes encarregades de vetllar pel patrimoni, en concret el servei ad-hoc de la Diputació de Barcelona, podria concretar-se en una relació de noms i cognoms. El delicte contra els interessos de Catalunya és imprescriptible, i esmentar aquí algunes persones ja traspassades, no ens retornarà l’ermita romànica de Sant Martí del Puig-ermengol, i comportaria sens dubte notables perjudicis a persones que més enllà d’una relació familiar, desconeixen fins i tot aquesta història.

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2008/05/sant-mart-de-puig-ermengol-ludol-de-du.html


En tot cas, per a uns i altres, molt en concret per a la nissaga dels Rocafort que desapareixerà de la faç de la terra, en aquesta ocasió les malediccions que trobem a Dt. 27,14-26 es feren realitat.

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2008/07/la-dama-de-les-ferradures-margarita-de.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/07/el-moianes-privat.html


De Terrassola n’havíem escrit força :

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/08/terraciola-histries-de-la-terrassa.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2008/06/sant-feliuet-de-terrassolaterme-de.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/11/ermita-de-sant-feliuet-de-terrassola.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/12/sant-feliuet-de-terrassola-santa-maria.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/07/la-torre-i-lesglsia-de-sant-feliu-de.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/07/sant-feliuet-de-terrassola.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/08/rocabruna-el-somni-den-joan-gorina-i.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2022/02/capella-de-sant-jordi-de-rocabruna.html


 Com a tants i tants catalans – i àdhuc a les bones persones, d’arreu del mon -  el tema del català i les restriccions que es volen TORNAR a posar per al  seu ensenyament, a mi en té revoltat.

 https://www.vilaweb.cat/noticies/el-psc-soste-que-la-nova-llei-dona-compliment-a-la-sentencia-i-assegura-la-vehicularitat-del-castella/

A l’època del José Rodrigo y Villalpando, I marqués de la Comuerta (Zaragoza, 1668 – Madrid, 7 de diciembre de 1741), les instruccions eren “"...de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado" , d’aleshores ençà però, els botxins “  a por ellos “;   s’han acostumat a fer les seves maleses  amb plena consciència de la seva immunitat.

 

Fa més de 300 anys que ho intenten sense èxit, confiem en que l’ Alexandre Deulofeu i Torres (l'Armentera, Alt Empordà, 1903 - Figueres, Alt Empordà, 1978) ho encerti, oi?


En la infinita  confiança en Déumaleeixo a tots aquells que persisteixen en la dèria de destruir Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada