divendres, 27 de maig del 2022

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA D’ENGINYERS INDUSTRIALS AL CONVENT DE SANT SEBASTIÀ. BARCELONA

 

Està més que constatat el pèssim costum dels polítics del REINO de legislar – sense preveure cap dotació econòmica per a fer-ho possible – un exemple el tenim en la llei reguladora de l' ensenyament , coneguda com la Llei Moyano de 1857 , sembla que promoguda pel  Claudio Moyano y Samaniego (Fuentelapeña o la Bóveda de Toro, actual província de Zamora, 1809 - Madrid, 1890). Un altre amb la mal dita Llei de Depèndencia que ha permès la mort de milers i milers de persones tot esperant l'ajuda pública.  Els escarafalls hipòcrites quan s'aprovava la llei de l'Eutanàsia, palesen  clarament la baixesa moral dels Pares i Mares de la " Pàtria". 


Conegut aquest fet, el mateix rei, demanava als convents que destinessin una part del seu espai per a l’ensenyament, fet que ja succeïa a Catalunya, on el mot escolà, fa referencia tant al que va a l’escola, com al que ajuda al prevere en els actes religiosos, fora de Catalunya en diuen monaguillo.

http://labarcelonadeantes.com/convento-san-sebastian.html

Un cop desamortitzat l’edifici va ser adquirit per la Junta de Comerç de Catalunya, que va reservar un espai per a impartir ensenyaments científics i tècnics. Entre 1851 i 1873 el convent va acollir la primera Escola Industrial de Barcelona, que el 1865 passà a anomenar-se Escola d'Enginyers Industrials de Barcelona i va arribar a ser l'única en tot l'Estat Espanyol, quan al 1867 va tancar-se la de Madrid.

L’obertura de la Via Layetana, comportarà l’enderroc de l’edifici.

https://ajuntament.barcelona.cat/arxiumunicipal/arxiuhistoric/es/documentos-de-la-barcelona-historica/la-apertura-de-la-laietana


https://ca.wikipedia.org/wiki/Convent_de_Sant_Sebasti%C3%A0_(Barcelona)


http://barcelofilia.blogspot.com/2013/01/convent-de-sant-sebastia-1719-1909.html


Com a tants i tants catalans – i àdhuc a les bones persones, d’arreu del mon -  el tema del català i les restriccions que es volen TORNAR a posar per al  seu ensenyament, a mi en té revoltat.

 https://www.vilaweb.cat/noticies/el-psc-soste-que-la-nova-llei-dona-compliment-a-la-sentencia-i-assegura-la-vehicularitat-del-castella/


A l’època del José Rodrigo y Villalpando, I marqués de la Comuerta (Zaragoza, 1668 – Madrid, 7 de diciembre de 1741), les instruccions eren “"...de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado" , d’aleshores ençà però, els botxins “  a por ellos “;   s’han acostumat a fer les seves maleses  amb plena consciència de la seva immunitat.

 

Fa més de 300 anys que ho intenten sense èxit, confiem en que l’ Alexandre Deulofeu i Torres (l'Armentera, Alt Empordà, 1903 - Figueres, Alt Empordà, 1978) ho encerti, oi?


En la infinita  confiança en Déumaleeixo a tots aquells que persisteixen en la dèria de destruir Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada