diumenge, 22 de maig del 2022

LA SALA DE SANTA BÀRBARA. SANTA BÀRBARA DE PRUNERES, MONTAGUT I OIX. LA GARROTXA.

El Matias En Mais Castanyer, publica un parell de fotografies,  Mas la Sala de Santa Bàrbara de Pruneres.Montagut i  Oix. Any 1987. Josep MariaJulià.  Ens agradarà tenir noticia del cognom matern, i del lloc i data – si fos el cas – de naixement i traspàs de l’autor de les fotografies a l’email castellardiari@gmail. com  





La denominació SALA, a  l’època medieval passà a designar la residència senyorial, normalment dintre els murs d’un castell o fortalesa, i acabà per ésser el nom característic de les residències senyorials o de gent notable En aquest sentit s’ha conservat en toponímia


Patrimoni Gencat diu que la Sala de Santa Bàrbara de Pruneres; conjunt d’edificis situats al vessant nord de la muntanya de Santa Bàrbara de Pruneres, accessible des de la carretera de Castellfollit de la Roca a Oix, km 7 i escaig, mitjançant una pista forestal d'uns 5 km.


La masia està formada per varis cossos annexats i diversos corrals, graners, etc.


El mas principal és de planta quadrangular amb coberta de teules a doble vessant. Té una planta principal, una superior i unes golfes. Per sota de la planta principal hi ha una planta inferior on hi hauria un celler i corrals diversos, en aquests casos coberts amb volta rebaixada i volta de mig punt.



Fotografia de  l’any 1986. Autor : Narcís Puigdevall i Diumè, ( Camallera, 1928 + 1999)


Presenta un barri que tanca la zona de la porta d'entrada. El mur del barri presenta diverses espitlleres a la paret oest i sud. La porta d'entrada presenta una llinda decorada amb un cartutx, però sense inscripció interna.


havíem publicat de Santa Bàrbara de Pruneres :

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2013/02/santa-barbara-de-pruneres-montagut-i.html


Confiem en que Santa Bàrbara,  portarà davant l’Altíssim la nostra sempiterna pregaria, Senyor , allibera el teu poble !!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada