dissabte, 28 de maig del 2022

QUART DE PAL A VISTA D'OCELL. PARRÒQUIA DE LA MAÇANA. ANDORRA, UN INDRET ON PARLAR CATALÀ NO ÉS DELICTE.

 

El  Jordi Vila Juncá publica una fotografia; ,Quart de Pal ....

lloc amb encís , ......

a veure per quan temps durarà així.?
L’enciclopèdia catalana ens diu ; Poble de la parròquia de la Maçana (Andorra), a 1551 metres d’altitud , escalonat de cara el migdia, a la vora del riu de Pal (que neix a l’alt de la Capa i forma a Erts, juntament amb el riu d’Arinsal, el riu d’Erts), dominat per l’església parroquial de Sant Climent,romànica (segle XI), amb un campanar de planta rectangular decorat ambfinestres geminades.

 

Hom hi venera la imatge romànica de la Mare de Déu del Remei.
https://www.bondia.ad/cultura/les-peces-de-sant-climent-de-pal-tornaran-casa-finals-de-setembre


El tema de la llengua catalana a Catalunya s’està enverinant, m’expliquen que  s’apliquen tècniques d’assetjament i enderroc.


Alguna de les persones que van patir presó, opten per marxar de Catalunya


Com a tants i tants catalans – i àdhuc a les bones persones, d’arreu del mon -  el tema del català i les restriccions que es volen TORNAR a posar per al  seu ensenyament, a mi en té revoltat.

 https://www.vilaweb.cat/noticies/el-psc-soste-que-la-nova-llei-dona-compliment-a-la-sentencia-i-assegura-la-vehicularitat-del-castella/


A l’època del José Rodrigo y Villalpando, I marqués de la Comuerta (Zaragoza, 1668 – Madrid, 7 de diciembre de 1741), les instruccions eren “"...de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado" , d’aleshores ençà però, els botxins “  a por ellos “;   s’han acostumat a fer les seves maleses  amb plena consciència de la seva immunitat.

 

Fa més de 300 anys que ho intenten sense èxit, confiem en que l’ Alexandre Deulofeu i Torres (l'Armentera, Alt Empordà, 1903 - Figueres, Alt Empordà, 1978) ho encerti, oi?


En la infinita  confiança en Déumaleeixo a tots aquells que persisteixen en la dèria de destruir Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada