dimarts, 3 de maig del 2022

IN MEMORIAM. CASA TERESONA. EL SABADELL QUE EL TEMPS I ALTRES “ CIRCUMSTÀNCIES” S‘ENDUGUÉ.

 

Llegia de la desapareguda  Casa Teresona, al carrer  Mestre Rius, 1 - Plaça Major, 34 de Sabadell :




Signava els plànols l’arquitecte Lluís Corratgé i Torrent, del que ens agradarà tenir noticia a l’email castellardiari@gmail.com del lloc i data de naixement i traspàs, com en els cas però de la casa Josep Trullàs Artigas, el veritable autor era l’aleshores arquitecte municipal Josep Renom Costa (  Sabadell ,  22.11.1880 + Sabadell , 11.03.1931).  Arquitecte Municipal Mollet del Vallès (1909/31), Sabadell (1910/31), Palau-Solità (1910/23 i després interinament), Barberà del Vallès (V1923.) i Sant Quirze del Vallès (V1923/25.)

https://ajuntament.barcelona.cat/arxiumunicipal/arxiucontemporani/sites/default/files/ArxiuContemporani/Continguts/Documents/quadre_represaliats.pdf

Luis Corratgé Torrent. Cultura. Escuela. Complementaria Oficios Distrito Vll. Mestre. Arquitecte. Juzgado especial de depuración de funcionarios municipales.


Creàvem el títol d’Àtila del Patrimoni històric, que s’ha d’atorgar a l’alcalde/essa que acumuli més destrucció :

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_batlles_de_Sabadell


Cal a dir però, que tenim un sistema legal MOLT DEFICIENT, que configura la propietat com un DRET ABSOLUT, alhora, per si això no fos prou, l’entorn polític pateix una corrupció endèmica i sistèmica que ve de molt lluny, i dissortadament en aquest REIALME tothom admira als que fan “calers” – de la forma que sigui -, i menysté a les persones que viuen amb el resultat del seu treball honrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada