divendres, 27 de maig del 2022

IN MEMORIAM. GRAN CINE BOHEMIA. BARCELONA

 


https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/barcelona/tots/cine-bohemia


Com és al costum, en aquest dissortat reialme on la corrupció és endèmica i sistèmica, cap dada de l’autor, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com , també, també el cognom matern del propietari  Lluís Cabezas , i el lloc i data de naixement i traspàs.


http://www.labarcelonadeantes.com/bohemia.html


http://barcelofilia.blogspot.com/2011/10/gran-cine-bohemia-1909-1942.html


La dictadura franquista ha tingut efectes molt perversos, i com el canvi climàtic, difícilment reversibles.  

Com a tants i tants catalans – i àdhuc a les bones persones, d’arreu del mon -  el tema del català i les restriccions que es volen TORNAR a posar per al  seu ensenyament, a mi en té revoltat.

 https://www.vilaweb.cat/noticies/el-psc-soste-que-la-nova-llei-dona-compliment-a-la-sentencia-i-assegura-la-vehicularitat-del-castella/


A l’època del José Rodrigo y Villalpando, I marqués de la Comuerta (Zaragoza, 1668 – Madrid, 7 de diciembre de 1741), les instruccions eren “"...de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado" , d’aleshores ençà però, els botxins “  a por ellos “;   s’han acostumat a fer les seves maleses  amb plena consciència de la seva immunitat.

 

Fa més de 300 anys que ho intenten sense èxit, confiem en que l’ Alexandre Deulofeu i Torres (l'Armentera, Alt Empordà, 1903 - Figueres, Alt Empordà, 1978) ho encerti, oi?


En la infinita  confiança en Déumaleeixo a tots aquells que persisteixen en la dèria de destruir Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada