dimarts, 8 de febrer del 2022

SANTUARI DE LA MAREDEDÉU DEL REMEI. CALDES DE MONTBUI. VALLÈS ORIENTAL.

 

En una de les sortides - que tant i tant enyoro d'encà del mes de juliol de l'any 2021 -  retratava el Santuari de la Marededéu del Remei a Caldes de Montbui, a la comarca del Vallès Oriental.  






L’edifici  actual és el resultat d'una important reforma que es va portar a terme al final del segle XIX.


El 1893 l'arquitecte Adrià Casademunt Vidal. (1857-1922) va ser l'encarregat de realitzar un estudi per engrandir la capella. La seva proposta passava per enderrocar la part posterior de l'absis ocupant el terreny que quedava lliure fins al torrent per la construcció d'un nou absis i un cambril. El pressupost de l'obra era de vint mil pessetes.

Al final del mateix any el bisbat va donar el permís per començar les obres que es van acabar a finals de l'any 1900.


El 1924 es va construir el cor situat damunt de la porta d'entrada.


El 1925 es va portar a terme el projecte de Fèlix Mestres Borrell (Barcelona, 30 de gener de 1872 - 15 de febrer de 1933)[ , director de l'Escola de Belles Arts de Barcelona, amb la construcció de la fornícula per a la Verge. El mateix Fèlix Mestres donant gràcies per un favor rebut de la Verge, va pintar l'any 1927 les pintures que decoraven la cúpula de l'ermita fins a l'any 1936.


S'hi podia veure un grup de gent, amb el mateix pintor inclòs que es dirigia en processó a venerar a la Mare de Déu del Remei.


En els dies foscos que seguien a l’alçament armat  dels militars feixistes encapçalats pel general Franco – que comptava dissortadament amb el recolzament de la jerarquia de l’Església nacional catòlica – contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC  de la II República,  l’únic  al que es pot qualificar d’aquesta forma fins als nostres dies, el santuari va ser incendiat.


No en diuen res a : https://www.yumpu.com/es/document/view/12237918/el-martiri-dels-temples-patrimoni-cultural-arquebisbat-de-barcelona


Poseu Caldes de Montbui, el Vallès Oriental, Catalunya a la vostra agenda.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada