divendres, 11 de febrer del 2022

IN MEMORIAM DEL PONT DE CASTELLFOLLIT ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. LA GARROTXA

 

El Francesc Grabolosa Roura , pública una fotografia  del mal dit  “antic pont de Castellfollit”,  en realitat és una infraestructural datada  entres les darreries segle XIX i el començament  del segle XX , ubicat sobre el riu Fluvià  i quasi  paral·lel a l'actual, damunt del qual hi passa la Comarcal 150 (de Girona a Olot per Besalú).

 


Aquest pont de Castellfollit de la Roca, volat per les tropes republicanes per retardar – que dissortadament , no impedir - , l’avenç dels militars feixistes que s’havien alçat en armes contra el govern LEGITIM i EMOCRÀTIC  de la II República ,  està actualment molt enrunat, conservant únicament dues arcades dretes i part d'una tercera. Al llit del riu hi podem veure les restes de les bases de les arcades desaparegudes. Tres d'elles varen caure fa uns quatre anys. Va ser bastit amb pedra tallada i ciment.


El feixisme no el va reconstruir, per tal de “ castigar “ – més encara – a los catalanes , “a los que tanto queremos”.


A l’Argentina tenen una frase que sempre m’ha fet gràcia “ algún día, sonaran los tiros por el lado de la justícia “ , no tingueu cap esperança de que això succeeixi mai en aquest dissortat reialme.  I, dissortadament tampoc allà, on la terra donava argent, abans de l’arribada dels espanyols.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada