dissabte, 19 de febrer del 2022

AQUESTA ESGLÉSIA TE LA DOBLE ADVOCACIÓ DE SANT FELIU I SANT JAUME, I N’EXISTEIX UNA ADVOCADA NOMÉS A L’APÒSTOL?. PARRÒQUIA D’ENCAMP. ANDORRA

 

L’enciclopèdia catalana diu de Sant Jaume dels Cortals ;  Església de la parròquia d’Encamp , Andorra, , preromànica, situada a 1 804 metres  d’altitud , prop del nucli dels Cortals, al cim d’un serrat que separa les valls dels Cortals i d’Ensagents.




La fotografia del Jordi Vila Juncá  serviria per il·lustrar l’entrada, oi?:


Tinc un dubte, hi ha una segona església advocada a Sant Jaume dels Cortals ?. Llegia; Església de nova planta inaugurada el 1999.

https://www.encamp.ad/que-fer/cultura/esglesies/esglesia-de-sant-jaume-dels-cortals


Sant Jaume dels Cortals es va projectar de manera que quedés plenament integrada al paisatge. A aquest efecte, un gran finestral la connecta amb la vall dels Cortals. A tan sols 50 metres de la capella hi ha el mirador del Bosc de les Llaus, posició privilegiada des d’on es pot gaudir de la vall d’Encamp.


A prop de l’església hi ha l’escultura monumental “Lloc pagà”, de l’artista irlandès Michael Warren, (nascut el 1950 a Gorey , comtat de Wexford , Irlanda )




La parella romànica, la Rosa i el Miquel, tenien – com jo mateix – dubtes en relació a aquesta esglesiola, dubtes que esperem ens pugueu aclarir a l’email castellardiari@gmail.com

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2014/02/sant-feliu-i-sant-jaume-dels-cortals.html

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada