diumenge, 11 d’abril del 2021

IN MEMORIAM. CLINICA DE L’ALIANÇA. GIRONA

 La Dolors Vilamitjana Carandell,  publica una fotografia al face de GIRONA ENS EMOCIONA, amb aquest peu informatiu ;  10 d'abril de 1944- Es fa l'acte de col·locació de la primera pedra de la Clínica l'Aliança al carrer de les Heroïnes de Santa Bàrbara.




Fotografia: Martí   Massafont Costals 1966/02/13. Façana de la Clínica l'Aliança, a l'encreuament entre el carrer del Riu Onyar i el carrer Heroïnes de Santa Bàrbara.

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=GIRONA&page=73&pos=724


Arquitecte , Josep Doménech Mansana (Barcelona, 15 d'abril de 1885 - 7 d'octubre de 1973), Aparellador ,  Eulogio Bordas Bigorra,(  5 d’abril de 1912 +  )


Edifici en cantonada amb accès per la pròpia cantonada (pel xamfrà). Al costat de l'accès, pel costat dret hi ha una torre on es concentren els accessos verticals, que clou amb un frontó ceràmic i on hi ha la referència esgrafiada a l'edifici. Les obertures de la torre són agrupades de 3 en 3 i s'amotllen a la forma de l'escala .Aquest nucli divideix l'entrada, de finestres unides per la llinda i repisa a PB, i de balcons continus a la resta de les plantes amb obertures emmarcades en pedra. La façana la corona un ràfec que continua en la 2ª part (dreta) i que unifica els 2 volums. aquest és de PB i 3, de composició idèntica a l'anterior però amb una planta afegida per damunt del ràfec i que també es corona amb un ràfec. Actualment s'ha ampliat pel costat dret.


Cuideu-vos molt, els que s’havien compromès a fer-ho, NO SON BONA GENT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada