dilluns, 5 d’abril del 2021

ERMITA DE SANT SALVADOR. ALENTORN. ARTESA DE SEGRE. LA NOGUERA.

 

El Ramon Pons publica una fotografia de l’ermita de Sant Salvador del nucli d’Alentorn, al terme d’Artesa de Segre, a la comarca de la Noguera.




Patrimoni Gencat ens diu que és un edifici  del segle XIX , d'una nau encastada sota una balma. Es troba adaptada a aquesta roca, amb tres façanes, essent la lateral reforçada per dos contraforts i amb accés per la de llevant. El portal, descentrat, té una llinda amb arc rebaixat i dues petites espitlleres als laterals, Un petit campanar de cadireta a sobre el carener que s'uneix amb la balma i conté una campaneta. Hi ha restes de murs més antics pels voltants de la capella.


http://www.artesadesegre.cat/som-patrimoni/bens-culturals/ermita-de-sant-salvador


A primera vista em recordava l’ERMITA TROGLODÍTICA DE SANT GREGORI. FALSET.EL PRIORAT. TARRAGONA. CATALUNYA, quina història podíem completar gràcies alFrancesc Vaqué Capdevila, i a un munt d’hores per trobar les fotografies, totavegada que hi ha un àlbum únic a FALSET VA DE RETRO.


Esperem trobar també la col·laboració  a l’email castellardiari@gmail.com de la bona gent d’Alentorn i d’Artesa de Segre.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

Cuideu-vos molt, els que es comprometien a fer-ho , NO SON BONA GENT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada