dissabte, 17 d’abril del 2021

CAN MOIANÈS. BALENYÀ. OSONA.

El Joan Crespiera fa unes fotografies excel·lents, i uns pèssims peus informatius – dit sia amb la màxima cordialitat -  publicava “   GROC I MES GROC 12+1/04/2021”,on  apareix  Can Moianès; llegia que  la  casa  és de construcció “moderna”, possiblement del segle XIX, i es troba documentada l'any 1860 al "nomenclàtor de la Província de Barcelona".




I Patrimoni Gencat ens la  descriu com; Casa de mitjanes dimensions de forma quadrada i amb teulada a dues vessants amb aiguavés a la façana principal.

 

Al mig de la casa s'aixeca una torre rectangular acabada amb una balustrada.

 

Hi ha un portal de totxana vista, així com també les finestres distribuïdes de forma regular i fetes del mateix material.

 

Destaquen per la seva vistositat dos arcades angulars al primer pis.

 

Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

 

Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19,  confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada