dilluns, 19 d’abril del 2021

EL CASAL MONTSERRAT. IN MEMORIAM DEL DR. JOAN GUSSINYER MAS. BANYOLES. EL PLA DE L’ESTANY

 

El Pepe Martínez publica un parell de fotografies de la façana de la casa del cirurgià banyolí Joan Gussinyer Mas (1893-1981) l’autor del projecte de la casa d'estil noucentista que amb el nom de "Casal Montserrat" avui en dia podem contemplar a l'avinguda dels Països Catalans, fou el   mestre d'obres Miquel Pallàs i Sala (1876-1943).
El Joaquim Domènech Segarra, fa un comentari molt interessant;  el Casal Montserrat, era  la casa del metge Joan Gussinyer Mas, exiliat a Sud-Amèrica per evitar ser " purgat" pels franquistes.


A la porta en llatí hi ha una frase que diu si no vaig equivocar......., ”Aquesta porta no es tanca als pobres”, pel que sé ,era una bellíssima persona.


Avui ,  és la seu , entre altres, del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles.


Arreu de Catalunya, anem deixant el mateix missatge; No espereu que ningú vingui a recuperar els vostres records, el que no feu vosaltres, quedarà per fer.

 

 Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació,   recordeu SEMPRE  que  en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

Cuideu-vos molt, els que es comprometien a fer-ho , NO SON BONA GENT

 

A Catalunya la sanitat pública no està valorant els historials mèdics per veure quina de les vacunes és menys “ perillosa” per a cada ciutadà, el resultat en nombre de morts és força elevat, i l’excusa  “ més en mata la Covid.19” és una més de les grolleries a que en té acostumats  aquest sistema pervers.


 


 

Ah!, estem al costat dels que defensen les Vegueries, i de qualsevol iniciativa que permeti retornar la vida tant als pirineus, com a d’altres indrets de Catalunya  que pateixen  un sever despoblament, i una vergonyant manca de serveis, la Segarra és una mostra sagnant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada