dimecres, 29 de juliol del 2020

TENIU DADES DE L’AUTOR I/O LA HISTÒRIA DE L’EDIFICI QUE DÓNA AIXOPLUG AL CONSISTORI LOCAL D’ALTAFULLA?. EL TARRAGONÈS.

El Raul Pastó Ceballos retratava en blanc i negre l’edifici que aixopluga el Consistori d’Altafulla, a la comarca del Tarragonès, que atesa la manca de dades hem de suposar que s’aixecava en un termini MOLT breu, i en el màxim secret. Com en els cas dels ‘ponts del diable’, podem suposar-hi la participació del ‘maligne’ , oi?


Llegia a la pàgina ‘oficial ‘; l’actual edifici es va aixecar l’any 1802 a la plaça del Pou, on hi havia hagut la bassa de l’època medieval. Fa de mal llegir , allò de ‘autor desconegut’, oi?.

És un edifici rectangular, porticat amb arcs de mig punt i balcons.

El 1999 va ser restaurat i s’hi va adjuntar l’antiga fàbrica de cintes que es trobava al darrere. Cap dada tampoc – els mals costums s’han de mantenir costi el que costi - de l’autor de la restauració/reforma/ampliació.

En el seu interior s’hi poden veure diverses obres d’art: un capitell trepat del segle IV, la reproducció de l’estàtua d’Antonius i un mosaic; totes tres peces procedents de la Vil·la romana dels Munts. A més, hi ha exposada una bona col·lecció d’obres d’art, pictòriques principalment, una gran peça de ceràmica de Martí Royo i Tàrraga (Hospitalet de Llobregat, 20 de gener de 1949 - Altafulla, 18 de juliol de 1997) o alguns documents curiosos procedents de l’Arxiu Municipal.

La sala de comissions ha estat batejada amb el nom del Pintor, Josep Sala Llorens ( Barcelona 13.11.1928 + Altafulla, 25 de juny de 2010)”. L'espai està presidit per un quadre de grans dimensions de l'artista, que porta per títol "Groc 2002".

No trobava cap referencia a que l’edifici acollis en algun moment les escoles públiques, en cas afirmatiu sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui, en tots els àmbits, sanitari, econòmic, jurídic,..., es del TOT RECOMANABLE la visita d’Altafulla , de la comarca del Tarragonès ...., de Catalunya, ara que encara és possible. Eviteu coincidir amb els Borbons.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html

https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada