divendres, 3 de juliol del 2020

MUSEU ARQUEOLÒGIC DE L’ESQUERDA. RODA DE TER. OSONA.

L’Enric Baurier Lacombe ( Masies de Roda, 1869 + Barcelona, 1933 ) lligarà el seu nom a la construcció de la caserna de Guardia Civil, situada a l’Avinguda Pere Baurier. Patrimoni Gencat ens diu que fou finançada per la família Baurier que va demanar permís a l'Ajuntament de Roda l'any 1910 per a la seva construcció.



Aquest edifici està íntimament vinculat amb el procés d'industrialització de Roda i cal situar-lo en el marc dels conflictes laborals que es van produir a les fàbriques de la riba del Ter a finals del segle XIX i inicis del segle XX.

Com és mal costum, cap dada de l’autor de l’edifici, agrairem qualsevol información a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

La Caserna que acull avui el Museu Arqueològic de l’Esquerda, és una construcció de pedra, amb planta en forma d'U i amb un pati interior.
Consta de planta baixa i un pis. Són característiques, les dues petites torres a banda i banda de la façana del primer pis, acabades amb merlets.

https://www.enciclopedia.cat/ec-fe-0234801.xml


https://www.lesquerda.cat/


https://www.sortirambnens.com/museus-i-exposicions-per-anar-amb-nens/museus-per-a-nens-a-barcelona/el-jaciment-iberic-i-medieval-de-l-esquerda/
La reconversió d’edificis que han acollit centres i/o instal·lacions com casernes, presons, hospitals, cementiris,…., sempre planteja dificultats perquè es trobin en harmonia amb les forces de la natura, com pretén el fengshui.

L’exemple del Museu Arqueològic de l’Esquerda és una excepció que s’hauria de valorar positivament , i àdhuc aplicar-la de forma general. Destinar a usos culturals, els espais on s’ha patit és la millor forma de redempció.

Aprofitant que encara ens deixen sortir, aprofiteu per visitar, Roda de Ter, la comarca d’Osona, Catalunya.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,… eviteu fer-vos mal, com deien a bombo i plateret , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d’abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html

https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8


Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada