divendres, 10 de juliol del 2020

LARÉN. SENTERADA. EL PALLARS JUSSÀ. LLEIDA

L’enciclopèdia catalana no s’escarrassa gaire a l’entrada que fa referencia a Larén; poble del municipi de Senterada (Pallars Jussà), el terme del qual, estès entre el tossal de Santa Bàrbara i el torrent de Sant Genís, és separat de la resta del municipi pel de Sarroca de Bellera.

https://www.enciclopedia.cat/ec-gec-0036556.xml

Els amics de la Wikipedia, s’estenen força mes :
https://ca.wikipedia.org/wiki/Lar%C3%A9n

Larén és a poc més de 17 quilòmetres de Senterada.

Per arribar-hi , cal seguir durant 6 km. la carretera N-260, fins a trobar l'arrencada, cap al nord-oest, de la carretera L-521, que mena a Sarroca de Bellera en 1,5 km. Des de l'entrada pel costat de llevant d'aquest poble surt cap al nord una pista en bon estat, recentment asfaltada, que duu a Vilella en poc més de 2 km, fent moltes ziga-zagues per tal de guanyar alçada. Poc abans d'arribar a Vilella es troba cap al nord-est la pista d'Erdo, que en quasi 4 quilòmetres mena a aquest poble. D'Erdo surt una altra pista que porta en 3 quilòmetres a Santa Coloma d'Erdo, i des d'aquest darrer poble, una altra pista acaba d'arribar a Larén en 2 quilòmetres més.

El Raul Pastó Ceballos retratava el nucli des de la distància, i de ben segur malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui us recomanaria la visita de Larén, de la comarca del Pallars jussà, de Lleida – evitant ara, com ara, la comarca del Segrià - , ara que encara és possible.


Afegiria jo; feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html


https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada