diumenge, 19 de juliol del 2020

ESGLÉSIA DE SANT VICENÇ. TOSSA DE MAR. LA SELVA. GIRONA.

L’Assumpta Figueras Viñas, retratava l’Església parroquial de Tossa de Mar, a la comarca de la Selva, Girona.


Els accessos a Patrimoni Gencat donen errors des de fa MOLTS DIES.

Al Centre de documentació del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya a la demarcació de Girona, trobava:

Església de grans proporcions, feta en pedra i margenada seca. Interior format per una nau central i capelles laterals, constituint la planta típica del Jesú.

La façana conté: l'escut de Tossa, escultura de Sant Vicenç, i rosassa.

El campanar i el rellotge, en un cos lateral de l'església, complementen l'estil barroc popular de tot el conjunt.

La parròquia, consagrada l'any 1776, està dedicada a Sant Vicenç, un màrtir hispanorromà que va viure al Segle IV. Amb aires de catedral, fou projectada amb un pressupost inicial de 8000 lliures barcelonines, sota la direcció de Josep Petit, mestre de cases de Girona, que va dissenyar una façana de blocs de pedra de Montjuïc que arribaven en vaixell des de Barcelona.

La construcció respon a dos motius fonamentals: l'expansió de la vila fora del recinte emmurallat i les reduïdes dimensions de l'església anterior, les ruïnes de la qual encara es poden visitar a la Vila Vella.

L'església patí dues grans destrosses: a causa d'un terrible incendi l'any 1869 i al juliol de 1936 en els dies foscos que seguien a la revolta sediciosa dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, que assoliria la victòria militar i sotmetria Catalunya a un regim de terror.


La nau de la parròquia és de les més grans del bisbat: té un sostre de set arcades neoclàssiques que representen l'hemisferi celestial, mentre que els decorats laterals estan formats per figures geomètriques i símbols bíblics.

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui es del TOT RECOMANABLE la visita de Tossa de Mar, la Selva, Girona , .., de Catalunya, ara que encara és possible.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html


https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada