dissabte, 11 de juliol del 2020

PARADOR DE TURISME DE VIC-SAU. LES MASIES DE RODA. OSONA

El Josep Fontanet Nuñez, publica fotografies del Parador de Vic, al terme de les Masies de Roda, a la comarca d’Osona, que obria les portes al públic el 25 de maig de 1972, encara que no fou inaugurat oficialment fins al 17 de juliol d’aquell mateix any.


Es construí segons els plans de l’arquitecte José Osuna Fajardo ( Madrid, 1907 + 16.12.1976 ). Hom diu que s’inspirarà en la masia de les Ferreres de Sant Bartomeu del Grau, construïda durant el segle XVIII pels Moretó.
https://www.sbg.cat/media/repository/documents_oficials/normativa_urbanistica/poum_sbg_cataleg_masies_tr-oct10.pdf

L’edifici, que actualment s’ha reformat completament, reprodueix una típica masia senyorial catalan. Pel que fa a l'àmbit estilístic i arquitectònic, cal distingir entre la façana principal, que reprodueix les línies distintives de l’arquitectura senyorial catalano-aragonesa, i la cara posterior caracteritzada per les formes pròpies de la masia catalana. Destaquen els grans finestrals amb arcs de mig punt, les reixes als balcons i les galeries i arcades de pedra massissa.

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui es del TOT RECOMANABLE la visita de , Les Masies de Roda, de la comarca d’Osona , de Catalunya , ...., ara que encara és possible.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html

https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada