dimecres, 15 de juliol del 2020

MAS MIRET. VINYOLS I ELS ARCS. EL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA

El Raul Pastó Ceballos retratava, l’edifici que sembla abandonat, malgrat l’afirmació “el mas es fa servir actualment com a casa de colònies d'estiu” del mas Miret al terme de Vinyols i els Arcs a la comarca del Camp jussà de Tarragona.


Llegia que s'hi arriba per una pista de terra des de Nou Cambrils, passant per damunt de l'Autopista A7, que deixa just davant del mas.
Tarragona excel·leix pel que fa al nombre de masies malmeses i/o destruïdes, i això , malgrat constatar que la Catalunya ‘moderna’ té poc a veure, quasi res, si som sincers, amb la que desenvolupava un dret civil ‘diferenciat’ , que regulava un món bàsicament agrícola, en el que la masia era la ‘unitat de producció familiar indivisible’.

Està clar que a mesura que s’ampliava el ventall d’activitats econòmiques , s’anava reduint la importància d’aquestes ‘unitats de producció familiar indivisibles’, fins a esdevenir anacròniques de forma general a partir de la segona meitat del segle XX.

Altrament criteris com ‘ el comerç de proximitat’, ‘ la producció sostenible’ , i fins el concepte mateix de ‘ fer país’ – compra a casa, ven a casa i faràs casa – , topaven amb el sistema de producció capitalista, que té com a objectiu únic el benefici econòmic en el termini més curt possible.

Tothom té coll avall, de forma expressa o tàcita que el present que patim, ens l’hem guanyat ‘col·lectivament’ , oi?.
Antiga torre, de planta quadrada, que fa 4,5 x 4,8 metres. Reformada i restaurada en època recent. Li manca el pis superior, refet de nou. Té adossada una masia de planta rectangular, també restaurada.

Torre de defensa, probablement del segle XVI, època del desembarcaments de vaixells berberiscs a la costa propera.
Masia adossada amb modificacions del conjunt recents.

http://www.vinyols.altanet.org/llocs-i-espais-dinteres/mas-de-miret

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui es del TOT RECOMANABLE la visita de la comarca de Camp jussà de Tarragona, .., de Catalunya, ara que encara és possible.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html


https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada