diumenge, 5 de juliol del 2020

EL MOLÍ DE BONASTRE. EL PENEDÈS JUSSÀ. TARRAGONA

La relació de patrimoni és minsa, ridícula si m’ho permeteu escriure :
https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_del_Baix_Pened%C3%A8s#Bonastre

Potser no tot està perdut, actualment al Consistori hi ja únicament representació de partits catalans , i això, si més no, sempre dóna esperances, oi?. http://www.bonastre.altanet.org/ajuntament/


Reprodueixo de ; https://ca.wikipedia.org/wiki/Bonastre

El Molí.(1562) Obra industrial popular (Torrent de l’Aguilera) X: 369431.5 m - Y: 4563333.5 m (ETRS89 UTM 31N) El Molí fariner de Bonastre és un element del patrimoni històric i cultural únic al terme municipal. Ha format part de la història i la vida rural de Bonastre durant més de 400 anys.


El Molí de Bonastre és excepcional en el territori per la reduïda conca hidrogràfica on es va edificar, possibilitant l’existència d’altres molins als termes de Roda de Berà i Creixell.

Un molí fariner lligat a la riquesa de la força hidràulica i a la història de les lluites per a disposar de l’aigua i la seva energia. Un primer element integrant i origen del sistema hidràulic Bonastre-Roda

https://arnauestella.weebly.com/uploads/2/8/7/6/28762133/mol_de_bonastre_1_6.pdf

Quan al topònim Bonastre hom defensa un significat “terra d’oli”.

L’escut parlant aprovat el 5 de març del 2008 i publicat al DOGC el 27 de març del mateix any, que podria haver signat – com tants i tants de Catalunya - Walter Elias Disney (Chicago, 5 de desembre de 1901 - Los Angeles, 15 de desembre de 1966), és caironat: d'atzur, una estrella de vuit puntes d'or. Per timbre, una corona mural de poble.


L'estrella és el senyal parlant tradicional dels escuts del poble si més no des del 1730, ja amb vuit puntes, que de vegades apareixia en segells rodons o ovalats, i fa referència al "bon astre" del topònim.

Aprofiteu - els que encara podeu sortir - per visitar Bonastre, el Penedès jussà, Tarragona, Catalunya.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,… eviteu fer-vos mal, com deien a bombo i plateret , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d’abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html


https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada